עבור רבים, מהווים הזוחלים מקור לרתיעה, ואף לגועל, אך האם מוצדקות תחושות אלה? הסיפור התנכ"י שבו אפתח, מספק תשובה אחת אפשרית ליחסו של האדם לזוחלים. כבר בפרק השלישי של ספר בראשית כתוב: "...ויאמר ה' אלוהים אל הנחש כי עשית זאת ארור אתה מכל הבהמה ומכל חיית השדה, על גחונך תלך ועפר תאכל כל ימי חייך" (פסוק י"ד). מאידך, יש לזכור שהנחש הוא נציג סדרה אחת בלבד, ומחלקת הזוחלים כוללת גם צבים, תנינים ולטאות, ויש גם סדרה אחת קטנטנה, שלה נציג אחד בלבד החי רק בניו זילנד.
הרצאה זו פותחת צוהר לעולמם המרתק של בני מחלקת הזוחלים, המעניינים אותי במיוחד כבר משנות ילדותי. שנים רבות של התנדבות בזוחליה המפוארת של המכון הביולוגי בגן החיות בחיפה העניקו לי ניסיון רב בעבודה עם זוחלים וכמובן - חוויות רבות. בהרצאה אני עושה סדר במיון עולם הזוחלים לסדרות, משפחות, סוגים ומינים, וגם מסביר מדוע העקרב, הסלמנדרה ואחרים הנקראים בטעות זוחלים בפי רבים, אינם שייכים כלל למחלקה זו.
הנחשים הארסיים הם כמובן אלה הזוכים ליחסי הציבור הגרועים ביותר, למרות שחלקם במערכת האקולוגית חשוב ביותר, והיעדרם עלול לפגוע במאזן הטבעי של יצורים רבים אחרים.
בואו לשמוע מה ההבדל בין הארסיים לבין אלה הקרויים "חצי ארסיים", איך בולעים נחשים טרף גדול בהרבה מראשם ומגופם, כמה מינים ארסיים חיים בארצנו ובמי מהם יש לנו הסיכוי הגבוה ביותר להיפגש.