בהרצאה זאת, נצא אל המרחבים הקפואים והמרהיבים של האיזור הארקטי, בעקבות הטורף היבשתי הגדול ביותר בעולם – דוב הקוטב, או בשמו השני: הדוב הלבן.
נכיר את הגיאוגרפיה של האיזור הארקטי, את חמש המדינות שבהן קיימות אוכלוסיות של דובי קוטב, ואיך נראה בית הגידול שלהם.
נעסוק בהתחממות הגלובלית ובהשפעתו על אוכלוסיות הדובים, ונשמע איך צילום אחד של דוב כחוש וחלש התפרסם בעולם, והפך את הדוב הלבן לסמל לשינויי האקלים. אספר כי המדענים חלוקים באשר להשפעת התהליך על גודל האוכלוסייה של הדובים, ב- 19 'קהילות' מוכרות, ואסביר מהי ההשפעה המעשית על סביבת החיים של הדובים, על טרפם ועל תהליך הרבייה שלהם. יש חוקרים שסבורים כי הדובים אינם בדרכם להיעלם מן העולם, וטוענים שחלק מהקהילות אף משגשגות!
למרות שהדוב מוכרז ע"י הארגון הבינ"ל לשמירת טבע IUCN כ'פגיע', ניתן לרכוש תמורת תשלום מכובד היתר צייד, ולצאת בליווי תושבי האיזור הארקטי למסע צייד, שמשמעות הצלחתו היא ירידה נוספת באוכלוסיית הדובים. ננסה להבין יחד מה ההבדל בין צייד מסורתי של בני האינואיט, שהתקיים במשך מאות בשנים, לבין צייד 'ספורטיבי' שכזה.
לחיפושי הנפט והקידוחים המבוצעים ע"י כמה מחברות הנפט הגדולות בעולם השפעה על דובי הקוטב, במיוחד על הנקבות, השוהות עם גוריהן תקופה ארוכה במאורות קרח. מה הקשר בין הישרדות הדובים לחברת 'לגו' ולחברת הדלק הענקית 'של' ומה קרה בעקבות הקמפיין של גרינפיס בעניין.
בהרצאה נעסוק גם בפיסיולוגיה ובאקולוגיה של היונק גדול המימדים: אילו בעלי חיים מהווים טרף עבור הדובים? מהי אסטרטגיית הצייד במרחבי הקרח האינסופיים? האם יש לדוב טריטוריה? כמה זמן שוהה הנקבה עם גוריה חסרי הישע במאורת הקרח, ומה היא אוכלת במהלך תקופה זאת? (רמז: היא לא...)
כמה אחוזי שומן יש בחלב הדובה, וכמה זמן אחרי ההמלטה ייצאו הגורים לראשונה לאוויר העולם הקפוא שבחוץ?
נעסוק גם בפן התיירותי: איך מתבצע 'ספארי דובי קוטב', מה הסיכוי לפגוש אותם, איך עושים את זה בצורה בטוחה, מאיפה יוצאים ועוד.